Omgeving

De omgeving

Belt-Schutsloot en het Nationale park Weerribben-Wieden hebben de watersporter en natuurliefhebber veel te bieden. In het gebied zijn alle watersporten mogelijk. Er zijn talloze routes mogelijk dwars door de natuur met de boot, kano of een sup. U vaart door een doolhof van de kleinste slootjes en de vele meertjes die het nationaal park rijk is. Zeilen op de grote meren of ergens rustig vissen, het kan allemaal.
In de omgeving zijn schitterende fietsroutes die u soms door de rietkragen zonder de aanwezigheid van auto’s leiden.

Direct op en rond de camping komen veel diersoorten voor, waaronder ruim 50 verschillende vogelsoorten waarvan de meeste hier ook broeden. In het voorjaar ziet u de reeën op de rietlanden grazen. Met wat geduld ziet u op een van uw kano- of boottochten ongetwijfeld de purperreiger, een ringslang of zelfs een otter.

“Stil zwervend door de Darch zag ik ze opeens. Zes broedparen in een verborgen bosrand aan het water, goudgekleurd in de volle avondzon. Zo vol ontzag heb ik zonder besef van tijd er naar gekeken. Ook nu nog herken ik de angst van dat moment dat dit beeld zomaar zou kunnen verdwijnen. Noch toen, noch nu weet ik niet waarom ik die plaats daarna heb gemeden.” 

-Gerard van de Belt

Sfeerimpressie

Vragen of meer informatie over de omgeving?

Wilt u graag meer informatie over de omgeving of heeft u
andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op!